NOVOSTI

Najava webcast konferencije: Biološki i biološki slični lijekovi – značaj i upotreba

Zadovoljstvo nam je najaviti da će nedavno održana međunarodna konferencija „Biološki i biološki slični lijekovi“, koju su organizirali Udruženje inovativnih proizvođača lijekova u BiH i Društvo doktora medicine Republike Srpske u maju ove godine, biti dostupna i kao webcast konferencija.

Prepoznajući potrebu za ovakvim konferencijama, naročito njihovom edukacijskom svrhom, UIPL BIH, u saradnji sa portalom CME.ba je osigurao da zainteresirani medicinski radnici, liječnici, koji nisu bili u prilici prisustvovati konferenciji, budu u mogućnosti upoznati se s najnovijim dostignućima na polju ovih lijekova, kako u praksama u susjednim zemljama, tako i u zemljama EU.
Renomirani predavači na ovom stručnom skupu su bili eksperti iz zemalja regiona i EU, etablirani stručnjaci na polju bioloških lijekova, biosimilara, njihove regulacije i upotrebe. Ovo je od izuzetne važnosti za zemlje regiona, koje nisu u sastavu EU, ali koje moraju dodatno urediti područje biološki sličnih lijekova. Na ovom jedinstvenom skupu učestvovalo je oko stotinu zdravstvenih radnika kao i predstavnici Agencije za lijekove i medicinska sredstva, nadležnih ministarstava, fondova zdravstvenog osiguranja, kliničkih centara, WHO, i Direkcije za EU integracije.
UIPL BiH, u saradnji sa Portal CME.ba u cijelosti donosi ovu iznimno kvalitetnu i jako bitnu konferenciju u formi webcast prezentacije /webinara/, sa kompletnom agendom i svim predavanjima koja su prezentirana na ovom skupu.

Kako bi se imao pristup webcast konferenciji, koja će biti dostupna početkom oktobra, potrebno je izvršiti registraciju registraciju na ovom linku: https://cme.ba/register/. Registracija, kao i tečaj, su besplatni.

POJEDINA PREDAVANJA NA OVOM TEČAJU SU NA ENGLESKOM JEZIKU! ZAVRŠNI TEST JE NA JEZICIMA JUŽNOSLOVENSKIH NARODA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *