NOVOSTI

Predstavljamo vam Abbvie

Abbvie je američka biofarmaceutska kompanija osnovana 2013. godine. Danas, tvrtka predstavlja jednu od vodećih globalnih biofarmaceutskih kompanija,  koja spaja stručnost i stabilnost farmaceutskog sektora s inovativnim duhom biotehnologije.

Naš portfelj bioloških lijekova usmjeren je prema rješavanju nekih od najkompleksnijih, u svijetu još uvijek neriješenih medicinskih problema. Razumijemo potrebe pacijenata i bolesti kojima se bavimo, što nam pomaže da obezbijedimo terapije koje imaju utjecaj na bolju kvalitetu života i zdravlje pacijenata.

Abbvie ima predstavništva u 179 zemalja u svijetu u kojima radi vise od 28 000 zaposlenih.
U Bosni i Hercegovini djelujemo od 2013. godine. Trenutno imamo 13 zaposlenih, uglavnom visokostručnih kadrova.

Temeljna područja našeg djelovanja su imunološki modificirane bolesti i hepatologija. Naš svakodnevni fokus smješten je na razvitak vodećih terapija i inovacija dizajniranih sa svrhom rješavanja najvećih svjetskih zdravstvenih izazova.

AbbVie je širom svijeta osnovao sedam postrojenja za istraživanje i razvoj te za proizvodnju, u kojima zapošljavamo više od 4.500 znanstvenika. Istraživanje i inovacija su kamen temeljac našeg poslovanja. Sukladno tome, 2013. godine investirali smo 14% prihoda od prodaje u istraživanje i razvoj, što je više od prosjeka u drugim industrijama.

Naši dosadašnji rezultati čine nas pionirima u nekim terapijskim područjima kao što su HIV, hepatitis C, reumatoidni artritis, psorijaza, Crohnova bolest i druga hronična, autoimuna oboljenja.

Stručnost koju imamo, kako po pitanju bioloških lijekova tako i “malih molekula”, legitimno nas pozicionira kao lidera u pronalasku najboljeg rješenja za teške bolesti.

Više od 30% ispitivanih lijekova u našoj liniji su biološki agensi. Naprimjer, kod pacijenata oboljelih od raka AbbVie istražuje potencijal bioloških lijekova za razvoj inovativnog i precizno ciljanog terapijskog rješenja koji uključuju: biološke lijekove koji stimuliraju imunološki sistem organizma, djelujući pritom na ćelije raka (imunoterapija) te druge biološke lijekove koji direktno ciljaju ćelije raka i ometaju procese koji stimuliraju rast i širenje tumora.

Abbvie, kao društveno odgovorna kompanija ima za svrhu izuzetan doprinos oboljelima od izrazito kompleksnih bolesti. Velikima nas čine i naše vrijednosti:

  • Pioniri smo – Proučavamo inovativna rješenja sa svrhom unaprjeđenja zdravstvenog sustava.
  • Naša postignuća – Naši su ishodi orijentirani isključivo na pacijente i vrhunsku provedbu zacrtanog. Težimo postizanju rezultata za naše pacijente i postavljanju vlastitih razina standarda.
  • Stalo nam je – Činimo razliku u životima pacijenata. Motiviraju nas strast za našim poslom i želja da pomognemo ljudima.
  • Izdržljivi smo – Planiramo unaprijed – nadograđivanjem našeg kvalitetnog temelja te kontinuiranim ulaganjem u budućnost, želimo riješiti zdravstvene potrebe gdje je to najpotrebnije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *